Marca TERMOFARC

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP

Comanda CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP online - preturi imbatabile
Cod gamă: CALFINSP

Garanţie: 24 luni

Preţ: De la 10.830,61 lei(TVA inclus)
3 ani garantie corp - 2 ani garantie componente
3 ani garantie
Made in Romania

Pentru a putea comanda alege din tabelul de mai jos varianta potrivită şi click pe butonul Detalii.

Atribute \ Modele FI-15 NSP
CALFINS15P
FI-22 NSP
CALFINS22P
FI-27 NSP
CALFINS27P
FI-33 NSP
CALFINS33P
FI-40 NSP
CALFINS40P
FI-50 NSP
CALFINS50P
FI-60 NSP
CALFINS60P
FI-80 NSP
CALFINS80P
FI-100 NSP
CALFINS100P
FI-130 NSP
CALFINS130P
FI-150 NSP
CALFINS150P
Pret 12.034,01 10.830,61 lei 15.038,98 13.535,08 lei 17.707,06 15.936,35 lei 20.063,53 18.057,18 lei 23.602,42 21.242,18 lei 32.328,34 29.095,51 lei 32.889,76 lei 37.777,64 lei 43.998,47 lei
Dimensiuni
Latime 1.64 m 1.64 m 1.695 m 1.695 m 1.695 m 1.835 m 1.9 m 1.925 m 2.1 m 2.235 m 2.235 m
Inaltime 1.115 m 1.115 m 1.115 m 1.305 m 1.305 m 1.305 m 1.305 m 1.305 m 1.42 m 1.42 m 1.42 m
Adancime 1.17 m 1.225 m 1.28 m 1.335 m 1.39 m 1.445 m 1.555 m 1.805 m 1.915 m 1.955 m 2.105 m
Greutate 245 kg 405 kg 449 kg 475 kg 492 kg 575 kg 636 kg 773 kg 911 kg 1075 kg 1154 kg

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP

Suprafata incalzita (m2) este calculata pentru o inaltime a camerelor de 2,5 m si o izolatie corespunzatoare a peretilor.

 

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP

Centralele termice functioneaza si pe lemne, cu ardere normala.
Centralele termice pe peleti si lemne sunt produse automate alcatuite din tabla de otel de calitate superioara fiind dotate cu arzatoare automate pe peleti si lemne. Aceste centrala pe peleti dunt produse ecologice, iar in ceea ce priveste constructia sunt centrale termice cu 2 circuite convective de gaze de ardere, cu camera de apa si cu focar tip camera.

Aceste centrale termice pe peleti dispun de 2 variante de functionare:

Functionare automata centralele sunt dotate cu arzatoare automate pe peleti:

 • pe partea din spate a centralei termoce este montat un arzator pe peleti care in modul de functionare automata se alimenteaza din rezervorul de peleti prin intermediul unui snec transportor.
 • arzatorul functioneaza automat, primeste comanda de pornire de la panoul de comanda acentralei, se alimenteaza doza de peleti pentru aprindere, intra in functiune aprinzatorul electric si ventilatorul, iar cand senzorul fotoelectric al arzatorului detecteaza lumina flacarii, incepe sa se deruleze timpul de ardere a primei doze de peleti, aprinzatorul electric se opreste, si aparatul trece la lucrul normal, procedeul de alimentare cu peleti si pauza pentru arderea lor pana cand circuitul centralei termice -instalatie este incalzit. Se da comanda de oprire al arzatorului, alimentarea cu peleti se opreste, iar ventilatorul arzatorului va functiona in limita timpului setat pentru arderea completa a peletilor. Astfel arzatorul este pregatit pentru o noua pornire in cazul primirii comenzii de la panoul de comanda a centralei, si tot ciclul de aprindere-ardere se repeta.

Functionare cu alimentare manuala utilizand in procesul de ardere combustibili solizi (lemne, carbune, cocs, brichete rumegus, deseuri lemnoase):

 • combustibilul este incarcat manual in focarul centralei pe peleti iar arderea se face prin tiraj natural;    
 • in regim normal de lucru, functionarea centralei este controlata de regulatorul termostatic de tiraj, ce regleaza prin deschiderea si inchiderea clapetei de pe usa cenusarului, aerul de combustie conform necesitatiilor intregului sistem si astfel si intensitatea arderii.
 CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP - Accesorii livrate cu centrala termica
CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP - Accesorii livrate cu centrala termica  

 

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP infoarmatii utile:

- sunt construite pentru a incalzi cladiri si pentru a produce apa calda menajeara;
- aceste centrale termice se incadreaza la clasa III - cea mai bune, pentru eficienta si emisii poluante;
- centralele termice dispun de :

 • 2 schimbatoare de caldura
 • serpentina pentru producerea de A.C.M. (gama FI 15 NSP - FI 50 NSP)
 • serpentina de racire - protectie supraincalzire (toata gama de puteri).

CENTRALE TERMICE - Functionarea pe lemne
Aceste centrale termice FI-NSP functioneaza cu orice tip de combustibil solid (lemn, deseuri de lemn, brichete de rumegus, carbuni) cu alimentare manuala. Este indicat ca, lemnul sa fie uscat cu umiditate maxima 35%. In regim normal de lucru, functionarea centralei este controlata de regulatorul termostatic de tiraj, ce regleaza prin deschiderea si inchiderea clapetei, aerul de combustie conform necesitatiilor intregului sistem. Cantitatea de caldura produsa este comandata de acesta.
Temperatura de lucru a centralei termice se poate regla pana la 90 grC, dar valoarea recomandata este de 60-85 grC, iar a temperaturii de pe retur este de minim 55 grC, valoare ce este impusa de limitarea coroziunii la temperatura joasa a peretilor centralei.
La atingerea temperaturii dorite si reglate pe regulatorul de tiraj, clapeta de admisie a aerului de pe centrala termica se inchide si, in lipsa oxigenului, arderea se diminueaza. Odata cu scaderea temperaturii sub temperatura dorita si reglata, clapeta de admisie a aerului de combustie de pe centrala termica se deschide si permite reluarea procesului de ardere.

Atentie! In cazul functionarii centralei pe lemne, fotosenzorul arzatorului pe peleti trebuie indepartat (scos din locasul lui)! Iar in cazul functionari pe lemne timp indelungat este indicat ca in acest caz sa se demonteze arzatorul pe peleti, iar usa (orificiul) de pe spatele centralei sa se optureze cu placa metalica din dotarea centralei termice.

CENTRALE TERMICE - Functionarea pe peleti
In regim normal de lucru functionarea centralei termice este controlata de panoul de comanda si control. Temperatura agentului termic este comandata si reglata prin termostatul de comanda maxim. Temperatura de lucru a centralei se poate regla pana la 90 grC, dar valoarea recomandata este de 65- 85 grC, iar a temperaturii de intoarcere (retur) este de minim 55 grC, valoare necesara pentru limitarea coroziunii la temperatura joasa a peretilor centralei. La atingerea temperaturii setate automatizarea centralei termice comanda oprirea arzatorului pe peleti.
La scaderea temperaturii sub valoarea setata termostatul de comanda maxim reporneste arzatorul. Termostatul de siguranta intervine la depasirea temperaturii de 95 °C indicand o stare de supraincalzire oprind total centrala termica, repornirea necesitand ca atare interventia utilizatorului.
Repornirea centralei dupa interventia termostatului de siguranta se poate face in modul urmator:

 • interventia utilizatorului si inlaturarea cauzei care a produs supraincalzirea
 • racirea centralei termice sub 90°C;
 • rearmarea manuala a termostatului de siguranta.

Pentru rearmare trebuie desurubat capacul de protectie si apasat butonul de deblocare al termostatului de pe panoul de comanda si control. La repornire daca peletii nu se aprind si ard, o noua incercare pentru aprinderea lor va incepe automat. Daca fotosenzorul nu detecteaza flacara in timpul lucrului, algoritmul aprinderii va porni din nou. Daca mai multe incercari nu au succes, de exemplu se termina combustibilul (parametrul C1 ajusteaza incercarea aprinderii, incercarea aprinderii = C1-1, Setarea de fabricatie C1=3 si arzatorul face a doua incercare pentru aprindere), atunci aparatul opreste algoritmul normal si modul ALARMA porneste- lampa rosie va lumina, ceea ce este un semnal pentru utilizator pentru indepartarea cauzei. Dupa indepartarea cauzei in lucrul normal, arzatorul va porni din nou oprindu-l si pornindu-l din intrerupator. Aceasta trebuie facuta din intrerupatorul POWER (va opri alimentarea modulului logistic din arzator si va remedia cauza pentru care alarma s-a pornit). Când energia electrica se opreste si apoi porneste, arzatorul porneste automat.

Oprirea arzatorului
Daca in timpul functionari doriti sa opriti arzatorul, acesta trebuie efectuat astfel:

 • intai micsorati temperatura de la termostatul de maxim de pe panoul de comanda a centralei;
 • dupa 15 minute (timp necesar pentru arderea peletilor din arzator), arzatorul se opreste prin intrerupatorul lui, si cenyrala termica prin intrerupatorul general.

Atentie! Daca etapa de mai sus nu este urmata, peletii ard fara ca ventilatorul arzatorului sa functioneze (este posibila supraincalzirea si afectarea negativa al fotosenzorului)

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP - Panoul de comanda (pentru functionare automata pe peleti)

Functiile elementelor de comanda a centralelor termice:
1. termomanometru – indica temperatura si presiunea hidraulica din centrala termica;
2. termostat de comanda minim – serveste la decuplarea arzatorului dupa arderea combustibilului (in timpul aprinderi se regleaza termostatul de comanda minim la pozitia “ 0 ” pentru ca arzatorul sa porneasca, iar dupa incalzirea centralelor termice se recomanda ca acesta sa se regleze la 30 - 45ºC)
3. termostat de comanda maxim – cupleaza / decupleaza arzatorul pe peleti la temperatura reglata in functie de temperatura apei din centrala pe peleti si lemne. Temperatura se poate regla pana la 90 °C, dar valoarea recomandata este de 65-85 °C.
4. termostat de siguranta - opreste arzatorul pe peleti la supratemperatura, sau cand primul termostat este defect – reponire manuala. Pentru rearmare trebuie desurubat capacul de protectie si apasat butonul de deblocare al termostatului de pe panoul de comanda si control.
5. intrerupator general cu led – serveste la decuplarea totala a alimentarii cu energie electrica.
6. siguranta fuzibila 6A – pentru protectie panou comanda.
 CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP - Panoul de comanda (pentru functionare automata pe peleti)
CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP - Regulatorul termostatic de tiraj (utilizat in cazul functionarii pe lemne)

Functionarea centralelor termice este controlata si comandata de regulatorul termostatic de tiraj FR124.
Regulatorul de tiraj FR124 controleaza automat admisia de aer de combustie in centrala termica, controland astfel intensitatea focului pentru a pastra apa la temperatura dorita, ceea ce duce la o economisire a combustibilului si o autonomie sporita.
 

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP

Centrale termice pe peleti Fi-NSP - componente Centrale termice pe peleti Fi-NSP - componente
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - componente sistem alimentare Centrale termice pe peleti Fi-NSP - componente sistem alimentare
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - dimensiuni Centrale termice pe peleti Fi-NSP - dimensiuni
CENTRALE PELETI SI LEMNE FI-NSP - Functionare automata pe peleti - elemente de comanda CENTRALE PELETI SI LEMNE FI-NSP - Functionare automata pe peleti - elemente de comanda

Sus

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP

Centrala pe lemne si peleti - schita montare Centrala pe lemne si peleti - schita montare
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - aerisitor Centrale termice pe peleti Fi-NSP - aerisitor
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - ardere lemne Centrale termice pe peleti Fi-NSP - ardere lemne
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - arzator peleti Centrale termice pe peleti Fi-NSP - arzator peleti
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - buncar si alimentator peleti Centrale termice pe peleti Fi-NSP - buncar si alimentator peleti
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - clapeta reglare aer Centrale termice pe peleti Fi-NSP - clapeta reglare aer
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - focar Centrale termice pe peleti Fi-NSP - focar
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - garnitura etansare usa Centrale termice pe peleti Fi-NSP - garnitura etansare usa
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - panou de comanda si control Centrale termice pe peleti Fi-NSP - panou de comanda si control
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - peleti Centrale termice pe peleti Fi-NSP - peleti
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - regulator termostatic de tiraj Centrale termice pe peleti Fi-NSP - regulator termostatic de tiraj
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - serpentina galvanizata Centrale termice pe peleti Fi-NSP - serpentina galvanizata
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - sertar colectare cenusa Centrale termice pe peleti Fi-NSP - sertar colectare cenusa
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - sicane de otel Centrale termice pe peleti Fi-NSP - sicane de otel
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - supapa de siguranta Centrale termice pe peleti Fi-NSP - supapa de siguranta
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - supapa termica de siguranta - doar contra cost Centrale termice pe peleti Fi-NSP - supapa termica de siguranta - doar contra cost
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - termomanometru Centrale termice pe peleti Fi-NSP - termomanometru
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - vas de expansiune deschis - doar contra cost Centrale termice pe peleti Fi-NSP - vas de expansiune deschis - doar contra cost
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - vatrai si perie curatare cenusa Centrale termice pe peleti Fi-NSP - vatrai si perie curatare cenusa
Centrala pe lemne si peleti - schita montare Centrala pe lemne si peleti - schita montare
Centrale termice pe peleti Fi-NSP - lemne Centrale termice pe peleti Fi-NSP - lemne
CENTRALE PELETI SI LEMNE FI-NSP - Accesorii CENTRALE PELETI SI LEMNE FI-NSP - Accesorii

Sus

CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP

Sus

Comentarii

Introdu în câmpul de mai jos textul din această imagine
  Trimite

Dutu Stefan - 10-04-2011

ma intereseaza daca la centrala pe peleti si lemne tirajul este natural sau fortat ? Exista si cu tiraj fortat ? Astept un raspuns cat mai urgent !

Răspuns oficial www.centrale-termice-pe-lemne.ro

Buna ziua,

tirajul fortat la centrala pe peleti si lemne in cazul functionarii cu peleti este dat de arzator care functioneaza cu aer insuflat si creeaza asa numitul tiraj fortat.

In cazul functionarii cu lemne tirajul centralei termice este natural.

orosz stefan - 23-04-2011

Pntru o casa pe 2 nivele 160 mp util,cca 450 mc volum de aer incalzit,modelul de centrala termica pe peleti FI 22-NSP este ok? Daca da le ce costuri/luna se ajunge cu functionare pe peleti.

Răspuns oficial www.centrale-termice-pe-lemne.ro

Consumul de peleti pe zi sau pe luna poate fi doar estimat...

Consum nominal peleti intr-o ora continua de functionare a centralei pe peleti cu puterea calorifica de Hi= 4150 kcal/kg este de 3.2 kg peleti / ora.

Conteaza foarte mult izolatia casei, confortul termic dorit de fiecare client si temperatura externa...

Pentru o casa bine izolata, pe timpul iernii, centrala termica pe peleti ar trebui sa functioneze in medie 20-25 minute / ora.

La un calcul simplu inseamna ca veti consuma aproximativ 25 kg peleti/zi.

ATENTIE!!! acest calcul este facut in cazul in care centrala este pornita pe tot parcusul zilei (sunt cazuri in care aceasta se porneste doar dimineaza si seara....)

Echipa Centrale-Termice-pe-Lemne.ro doreste sa mentina informatiile referitoare la CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP cat mai actuale, dar este posibil ca acest lucru sa esueze uneori.
Va puteti adresa oricand echipei de specialisti pentru a clarifica aceste lucruri sau contactati www.Centrale-Termice-pe-Lemne.ro.
Va trebui sa ne comunicati tipul exact al echipamentului - de exemplu: CENTRALE TERMICE pe PELETI si LEMNE - FI NSP - Centrale termice pe peleti.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus