Marca ARCA

CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW

Preturi CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW, seria CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO, Centrale termice pe lemne cu gazeificare
Cod produs: ARCASPIROA29

Garanţie: 36 luni

3 ani garantie corp cazan
2 ani garantie componente electrice
1 an garantie componente refractare

CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW

Latime 55 cm
Inaltime 120 cm
Adancime 85 cm
Greutate 380 kg

Sus

CENTRALE TERMICE  CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO

Sunt disponibile cinci modele de centrale termice cu gazeificiare ASPIRO. Fiecare centrala termoca se regaseste in varianta R (fara apa calda sanitara, numai incalzire). Pentru fiecare tip decentrala termica sunt prevazute o putere minima, o putere utila (corespunzatoare lemnelor cu o putere calorifica de 3.500 kcal/kg cu o umiditate de 15%) si o putere maxima, aceasta fiind indicata pentru dimensionarea armaturilor de siguranta: purjoare, supape de siguranta.
Atunci cand trebuie sa alegeti o centrala termica cu gazeificare trebuie sa fiti indrumati de un termotehnician sau instalator tinand cont de puterea calorifica si de procentul de umiditate al lemnului.

Acest centrale termice pe lemne cu gazeificare sunt concepute si realizate dintr-un corp modular ale carui componente pot fi inlocuite independent.
De aici rezulta o extrem de simpla demontare si inlocuire a usii de acces la camera de combustie si a focarului, a ventilatorului, a sistemului de distribuire a aerului, grilelor, catalizatorului, chiar fara interventia specialistului. Arzatorul e realizat integral din fonta si cu un mic continut de crom.

Centrale termice cu gazeificare pe lemne - Elemente componente

1. Magazia de lemne reprezentata de rezervorul centralei termice. Se afla in partea superioara a centralei unde sunt introduse
trunchiurile de lemn, dupa aprinderea prealabila si producerea jarului.

2. Samota principala si elementele gratarului - Samota principala este pozitionata in partea centrala a centralei, intre magazie si zona inferioara de schimb. Aceasta este formata din ciment refractar, care prezinta in centru o fanta longitudinala cu o scobitura ce contine gratarul. Gratarul la randul lui este alcatuit din elemente, realizate din fonta cu crom, cu functia  de a sustine jarul si de a permite trecerea gazului combustibil prin fanta centrala.

3. Zona de schimb si catalizatorul numit „piatra focar”. Temperaturile foarte ridicate atinse de piatra focar permit o combustie aproape completa, cu reziduuri de pulberi foarte reduse.
Gazele de ardere, traversand zona de schimb, cedeaza caldura apei. Zonele de schimb sunt constituite de partea inferioara a focarului si tuburile de fum aflate in partea posterioara a centralei pe lemne.

4. Colectorul de fum si ventilatorul, gazele de ardere, dupa ce au cedat energie apei, sunt adunate in colectorul de fum aflat in spatele centralei pe lemne. In colectorul de fum se afla ventilatorul cu doua turatii, in pozitie orizontala, alcatuit din motor electric si rotor. Ventilatorul este usor de intretinut, fiind fixat cu piulite - fluture.

5. Grupul de distributie a aerului

6. Schimbatorul de siguranta cu functia de a raci centrala ternica in caz de supraincalzire, prin intermediul unei supape de descarcare termica legata hidraulic la intrarea schimbatorului. Acesta este alcatuit dintr-o serpentina din otel cu intrarea si iesirea in partea posterioara a centralei pe lemne. Elementul sensibil al supapei de descarcare termica trebuie pozitionat in racordul A6. Schimbatorul de siguranta trebuie utilizat numai in scopul caruia este destinat, orice alta utilizare fiind interzisa.

7. Tecile pentru sonde

8. Pompa de recirculare necesara pentru a f montata in scopul reducerii la minim a posibilitatii de formare a condensului.

Pentru buna functionare a boilerului este necesara instalarea pompei de recirculare

 

Centrale termice cu gazeificare pe lemne Aspiro - Componente

 

CENTRALE TERMICE  CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO - INTRETINEREA SI CURATAREA

Inainte de a trece la orice operatie de intretinere, este indispensabil sa scoateti centrala termica de sub tensiune si sa asteptati ca aceasta sa fie la temperatura ambianta. Nu goliti niciodata apa din instalatie decat din motive absolut imperative. Verificati periodic integritatea dispozitivului si/sau a conductei de fum. Nu curatati centrala termica cu substante inflamabile (benzina, alcool, solventi etc.)
Nu lasati recipiente cu materiale inflamabile in incaperea in care este instalata centrala termica !


CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW

CENTRALE TERMICE PE LMENE CU GAZEIFICARE ARCA ASPIRO - Componente CENTRALE TERMICE PE LMENE CU GAZEIFICARE ARCA ASPIRO - Componente
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu puffer, boiler si panouri Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu puffer, boiler si panouri
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu puffer sau boiler si panouri Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu puffer sau boiler si panouri
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu boiler si panouri Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu boiler si panouri
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu vana de amestec Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schema cu vana de amestec

Sus

CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW

Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Vedere din fata Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Vedere din fata
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Cazan gazeificare Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Cazan gazeificare
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Componente Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Componente
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schimbator Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Schimbator
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Catalizator Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Catalizator
Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Panou comanda Centrale termice pe lemne Arca Aspiro - Panou comanda

Sus

CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW

Sus

Comentarii

Introdu în câmpul de mai jos textul din această imagine
  Trimite
Echipa Centrale-Termice-pe-Lemne.ro doreste sa mentina informatiile referitoare la CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW cat mai actuale, dar este posibil ca acest lucru sa esueze uneori.
Va puteti adresa oricand echipei de specialisti pentru a clarifica aceste lucruri sau contactati www.Centrale-Termice-pe-Lemne.ro.
Va trebui sa ne comunicati tipul exact al echipamentului - de exemplu: CENTRALE TERMICE CU GAZEIFICARE PE LEMNE ARCA ASPIRO A29 R - 30 kW - Centrale termice pe lemne cu gazeificare.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus