Particularitatile centralelor termice pe lemne

Multe persoane opteaza pentru centralele pe lemne, deoarece sunt eficiente si au costuri mai reduse in ceea ce priveste combustibilul, spre deosebire de alte tipuri de sisteme de incalzire. Preturile gazelor cresc de la sezon la sezon, astfel ca si facturile devin din ce in ce mai incarcate. Nu mai vorbim de pretul curentului electric, care este mult mai mare si care de asemenea inregistreaza majorari de la an la an sau chiar de la luna la luna.

Aceste sisteme de incalzire sunt cu atat mai eficiente cu cat au integrat si procesul de gazeificare. Prin intermediul acestuia se realizeaza o economie de combustibil, deoarece lemnele nu sunt arse direct, asa cum se intampla in cazul unei sobe. Mai intai sunt arse gazele care sunt eliminate de combustibilul solid in momentul in care ia contact cu jarul fierbinte. Ulterior incep sa arda si lemnele, iar combustia este de lunga durata. Astfel, alimentarea centralei se face mai rar.

Atunci cand iti achizitionezi un astfel de sistem de incalzire, trebuie sa iei in calcul necesitatea existentei unui depozit in care sa poti pastra combustibilul lemnos. Ai nevoie de un astfel de loc atat pe perioada verii, atunci cand faci aprovizionarea pentru sezonul rece, dar si pe perioada iernii, atunci cand folosesti propriu-zis din rezerva pastrata pana atunci. Daca nu dispui de un loc destul de spatios, ai putea lua in calcul achizitionarea unui alt tip de centrala, care sa poata fi integrata fara probleme in locuinta ta.

Centralele pe lemne iti asigura multa caldura si eficienta, insa pentru ca rezultatele sa fie in permanenta satisfacatoare, este nevoie de o intretinere corespunzatoare a acestora. Sistemele de incalzire de acest tip trebuie curatate zilnic, prin indepartarea cenusei adunate pe catalizatori sau a jarului de pe gratar, astfel incat elementele acestuia sa nu se obtureze in timp, aspect care ar duce la aparitia de defectiuni ale cazanului.  

Cenusa se mai depoziteaza si in camera de fum. In acest caz, cenusa va fi scoasa prin usile laterale. Trebuie acordata atentie si paletelor ventilatorului, care in timp pot prinde cruste. Atunci cand se face curatarea centralei, trebuie evitata folosirea de substante inflamabile precum alcoolul, benzina sau diversi solventi. Din cand in cand trebuie verificate diversele elemente componente ale centralei, in asa fel incat sa nu existe defectiuni sau locuri prin care pot fi scapari de fum.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus