Centrale termice pe rumegus

Multe persoane aleg sa isi achizitioneze centrale termice pe rumegus, deoarece combustibilul folosit este mult mai ieftin decat alte tipuri de surse de energie. Atunci cand vine vorba de instalare si folosire, trebuie sa se tina cont de cateva reguli, care garanteaza eficienta aparatului si siguranta lui. Centrala nu trebuie folosita niciodata cu dispozitive de siguranta indepartate sau defecte. In plus, in caz de defectiuni, trebuie folosite neaparat piese originale.

La prima folosire a cazanului, este posibil sa apara un miros neplacut de fum, insa acest aspect este unul normal, nu este vorba de o defectiune, iar la scurt timp de la primele utilizari mirosul va disparea. Se interzice folosirea cazanului gol sau partial umplut cu apa, deoarece se poate declansa o explozie. Pentru siguranta maxima, corpul cazanului trebuie legat la nul de protectie pentru a avea impamantare. Astfel, este evitat pericolul de electrocutare in cazul in care se defecteaza componentele electrice.

Se interzice instalarea cazanului in camere in care se locuieste sau pe holuri de acces. In incaperea in care este instalata centrala termica pe rumegus, pardoseala, peretii si tavanul trebuie sa fie realizate neaparat din materiale ignifuge. La anumite perioade de timp trebuie realizata curatarea cailor de fum, curatare care se face insa doar dupa ce cazanul a fost oprit si a fost lasat sa se raceasca total.

In momentul in care observi probleme in functionarea cazanului, aparatul trebuie oprit si trebuie contactat in cel mai scurt timp posibil centrul care asigura reparatiile pentru respectivul produs. In nici un caz nu trebuie folosita centrala atunci cand este defecta, deoarece pot aparea probleme si mai mari. Incaperea in care se instaleaza centrala trebuie sa fie uscata, curate si cu o aerisire buna.

Pentru instalare apelati numai la personal specializat, in nici un caz la amatori si de asemenea nu incercati sa il instalati dumneavoastra. Conductele de gaze arse trebuie sa fie bine etansate si izolate. De asemenea, cazanul trebuie sa fie destul de inalt pentru a se asigura un tiraj corect. Cazanul nu trebuie folosit sub capacitatea nominala, iar pe perioada verii, cand se foloseste doar functia de incalzire a apei calde, cazanul trebuie pornit zilnic.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus