Centrale termice pe peleti – avantaje

Centralele termice pe peleti reprezinta unele dintre cele mai economice surse de incalzire datorita combustibilului folosit care este destul de ieftin comparativ cu alte tipuri. De asemenea, peletii sunt si surse de energie care nu polueaza si care nu consuma rezervele naturale ale planetei, deoarece acestia reprezinta resturi de masa lemnoasa folosita in diverse domenii industriale.

Unele centrale termice pe peleti pot functiona si pe baza de lemne, astfel incat lasa utilizatorului o libertate mai mare de folosire a aparatului. Centralele de acest tip sunt cu mult mai ecologice decat cele care functioneaza pe baza de gaze sau combustibil lichid. In plus, tot comparativ cu acestea din urma, folosirea peletilor asigura o economie de pana la 30-40 % fata de incalzirea pe baza de gaze.

Cele mai multe modele de astfel de centrale sunt automatizate, iar utilizatorul are la dispozitie un panou de comanda pentru cazan si arzator. Prin intermediul acestuia, nu este nevoie de o supraveghere permanenta, deoarece oprirea si pornirea arzatorului este facuta de catre termostatul de comanda, atunci cand se ajunge la temperatura aleasa anterior. Exista si un termostat de siguranta, care opreste functionarea cazanului in cazul in care se ajunge la temperatura de 95 de grade Celsius, iar termostatul de reglaj nu a functionat.

Atunci cand centrala functioneaza pe baza de alimentare manuala, exista o protectie impotriva supraincalzirii, format dintr-un schimbator de siguranta existent in camera de agent termic primar si supapa termica, care raceste cazanul cu ajutorul apei reci din reteaua de alimentare cu apa. Astfel se evita posibilitatea aparitiei de incidente in momentul in care se ajunge la temperaturi de 95-98 de grade Celsius.

Centralele termice pe peleti reprezinta alegerea ideala pentru persoanele care isi doresc un sistem de incalzire eficient si nepoluant. In plus, costurile sunt mai mici decat in cazul altor tipuri de centrale, care functioneaza pe baza de combustibili gazosi sau electricitate. Pentru o buna functionare, instalarea trebuie facuta doar de personal specializat, iar pentru o buna mentenanta si o viata lunga a aparatului este nevoie de curatari periodice.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus