Centrale termice pe lemne otel

Inainte de punerea in functiune a centralei termice pe lemne otel, este necesar ca instalatia sa fie spalata. De asemenea, se impune umplerea completa cu apa a cazanului si a instalatiei, iar aerul va fi eliminat. Umplerea cu apa se face cu robinetii de pe instalatie deschisi, si cu robinetii de golire inchisi. Trebuie verificata presiunea si reglata in limitele admisibile, verificandu-se totodata etanseitatea. Punerea in functiune este asigurata de cele mai multe ori de producator sau de distribuitor, astfel incat sa ai garantia ca instalarea s-a facut corect.

In prima etapa a aprinderii vor fi introduse lemne subtiri si uscate. Este total interzisa folosirea substantelor inflamabile pentru aprindere. Atunci cand se folosesc lemnele drept combustibil, trebuie realizata incarcarea pana la jumatatea inaltimii focarului, iar atunci cand sunt folositi carbuni, incarcarea se face pana la nivelul gratarului inclinat. Dupa faza de aprindere se foloseste combustibil de dimensiuni mai mari, se inchide usa cenusarului, iar aerul care asigura arderea va fi aspirat prin clapeta de admisie automat.

Atunci cand este necesara realimentarea cu combustibil, se inchide calea care lasa aerul sa patrunda, se deschide putin usa de incarcare, se asteapta 20 de secunde, dupa care se deschide usa si se introduce combustibilul necesar arderii. Dupa aceea se regleaza temperatura de lucru pe cazan si implicit aerul necesar arderii. In acest mod se evita iesirea fumului si a flacarii spre utilizator. Daca se doreste curatarea cenusii, trebuie oprit ventilatorul inainte sa se deschida usa.

In cazul in care in momentul punerii in functiune se aud zgomote in cazan sau in instalatie, trebuie dat la o parte combustibilul de pe gratar, luandu-se masurile de precautie necesare. In cel mai scurt timp posibil trebuie detectata si reparata defectiunea. De fiecare data cand urmeaza venirea perioadei reci si implicit folosirea centralei, trebuie curatat cosul, verificandu-se daca exista fisuri sau orificii nedorite care pot duce la scapari de fum. Trebuie evitata folosirea apei cu duritate mare in circuitul de incalzire, deoarece duce la aparitia de depuneri si la degradarea in timp a instalatiei.

Se recomanda ca la jumatatea perioadei de alimentare sa opriti ventilatorul, sa deschideti usa si sa rascoliti gramada de combustibil. Astfel, aerul patrunde in interiorul masei de combustibil, arde si combustibilul care a ramas nears si in plus nu se formeaza strat de zgura topita. In cazul in care iarna este extrem de geroasa, trebuie luate masuri de precautie astfel incat temperatura din instalatie sa nu scada sub temperatura de inghet.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus