Centrale termice pe lemne din fonta - masuri de precautie

Atunci cand trebuie sa aprindeti focul in centrala pe lemne din fonta, trebuie sa tineti cont de o serie de reguli: trebuie verificata presiunea apei prin intermediul manometrului; se impune curatarea gratarului de ardere, a cenusarului, a canalelor de evacuare a fumului, precum si peretii centralei; se introduce apoi combustibilul; se deschide clapeta de fum, dupa care se inchide usa de alimentare; se aprinde focul prin usa deschisa a cenusarului; se inchid usile focarului si a cenusarului si se deschide la maxim opritorul de aer; se adauga material combustibil; dupa ce materialul initial a ars, poate fi introdus material combustibil maxim pana la coltul de jos al usii de incarcare; apoi se inchide rozeta de aer cu clestele atunci cand flacara devine galbena.

In cazul in care se remarca scapari de fum sau de gaze in spatiul de locuit, trebuie oprita imediat functionarea centralei, dupa care trebuie realizata o verificare a acesteia. Este interzisa aprinderea focului prin intermediul unui combustibil lichid sau pentru mentinerea unei flacari puternice. De asemenea trebuie sa se evite o supraincalzire a cazanului.

Cenusa care se acumuleaza trebuie eliminata de mai multe ori pe zi, astfel incat arderea sa ramana in continuare eficienta, iar elementele cazanului sa nu se deterioreze in timp. Atunci cand exista gudron pe peretii camerei de ardere, acesta poate fi eliminat prin intermediul racirii sau al arderii de lemn umed. Nu trebuie asezate obiecte deasupra centralei. Centrala trebuie instalata la o distanta de un metru de sol. Nu trebuie instalate deasupra unor instrumente sau aparate a caror functionare poate dauna. De asemenea, este interzisa orice modificare la unitati sau in zona adiacenta unitatilor.  

Trebuie curatate caile de eliminare a fumului in asa fel incat fumul sa fie eliminat fara probleme incontinuu. Cazanul trebuie instalat in asa fel incat conectarea la cosul de fum sa se faca fara probleme. Este importanta curatarea si desfundarea cosului, in asa fel incat sa nu existe scapari de fum in interiorul locuintei. Este importanta oprirea centralei in momentul in care utilizatorul pleaca de acasa pentru o perioada mai mare de timp.

La sfarsitul sezonului de incalzire se recomanda curatarea cazanului, ungerea pieselor care sunt in miscare cu vaselina grafitata si nu se va goli apa din cazan. Toate operatiunile care implica verificari sau reparatii trebuie facute doar de personal specializat sau de un service autorizat.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus