Centrale termice pe lemne din fonta

Centralele termice pe lemne din fonta reprezinta sisteme de incalzire cu o constructie robusta si durabila. Combustibilul folosit reprezinta o sursa de energie regenerabila, care are efecte neutre asupra mediului inconjurator. Practic, cantitatea de dioxid de carbon care este eliminata prin ardere este egala cu cea care este absorbita de copac pe perioada existentei sale. Nu se elimina cantitati suplimentare de noxe, astfel ca nu se polueaza in plus mediul, ci are loc un circuit ecologic, prin intermediul caruia natura este protejata, iar resursele naturale sunt conservate.

Fonta din care este realizata centrala asigura o durata lunga de viata, astfel ca investitia pe care o faci achizitionand un astfel de sistem de incalzire este una pe termen lung. Eficienta acestor centrale este data si de integrarea procesului de gazeificare, care asigura o ardere completa a combustibilului solid folosit. Gazeificarea nu are nici o legatura cu functionarea unui aparat pe baza de gaze, ci reprezinta un proces care, odata exploatat, asigura un plus de energie si de putere termica.

Materialul lemnos, care trebuie sa aiba o umiditate mai mica de 15%, este supus unor temperaturi extrem de ridicate prin contact cu jarul produs pe gratar. In astfel de conditii, lemnul elimina monoxid de carbon si hidrogen, gaze care ard prima oara, pana sa arda lemnul propriu-zis. In acest fel, nimic nu se pierde, iar resursele sunt folosite complet, cu o eficienta ridicata. Pentru o functionare corecta, se recomanda eliminarea cenusii de mai multe ori pe zi, astfel incat aceasta sa nu se depuna si sa nu afecteze arderea.

In cazul in care apare gudron pe peretii camerei de ardere, acesta poate fi eliminate fie cu ajutorul racirii, fie prin ardere de lemne umede. Fumul trebuie si el sa fie inlaturat corespunzator, astfel ca trebuie curatate la timp caile de eliminare. In cazul in care apar scapari de fum sau de gaze, poate aparea pericolul de explozie, de aceea se recomanda oprirea centralei si realizarea de verificari, pentru a se stabili daca aceasta functioneaza corespunzator.

Pentru aprinderea sau intretinerea focului este interzisa folosirea de combustibil lichid. De asemenea trebuie evitata supraincalzirea cazanului. Atunci cand trebuie sa se treaca in sezonul rece, se recomanda curatarea cazanului si a adaptorului de evacuare a gazelor arse, precum si a caminului. De asemenea este important ca articulatiile sa fie unse cu solutii speciale. In apropierea cazanului nu trebuie sa existe substante sau lichide inflamabile.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus