Centrale pe lemne - gaz - motorina

O centrala termica mixta, care poate functiona pe trei tipuri de combustibil, prezinta din start un avantaj pe care alte tipuri de centrale nu il au. Pot fi folosite succesiv (nu simultan!), astfel ca poti opta pentru un anumit tip de combustibil, in functie de preferinte sau de ceea ce ai mai la indemana. Pentru o buna functionare a acestui sistem de incalzire poti tine cont de cateva sfaturi practice care sa prelungeasca durata de viata a aparatului.

Atunci cand centrala functioneaza pe combustibil lichid sau pe gaz, centrala pe lemne ramane permanent oprita. Nu trebuie sa deschizi usa magaziei de lemne, deoarece se va opri arzatorul si va porni ventilatorul si pompa de recirculare. In momentul in care se inchide usa, se revine la functionarea pe combustibil lichid sau gaz. Inainte de aprinderea centralei, utilizatorul trebuie sa verifice cateva aspecte: instalatia trebuie sa fie plina cu apa, elementii din fonta sa fie bine pozitionati la locul lor in centrul pietei principale, organele de interceptare sa fie deschise, iar pompele sa nu fie blocate. De asemenea este important ca toti catalizatorii sa fie corect asezati: cel inferior bine lipit de peretele posterior, cel superior bine sprijinit de usa.

Este necesar ca lemnul sa fie coborat uniform in asa fel incat sa existe o buna combustie. In plus, este bine sa verificati lungimea bucatilor de lemn introduse, ce forma au, in asa fel incat modalitatea de incarcare sa nu impiedice reglarea combustibilului. Bucatile de lemn trebuie introduse longitudinal, nu inclinate sau transversal.

In ceea ce priveste functionarea pe combustibil lichid sau gaz, exista de asemenea o serie de reguli care trebuie respectate. Apa din instalatie nu trebuie niciodata eliminata, decat din anumite motive speciale. Centrala nu trebuie niciodata curatata cu substante inflamabile. Trebuie verificata tot timpul integritatea cazanului si a conductei de fum.

In orice caz, inainte de realizarea unei operatii de intretinere este necesar ca centrala sa fie deconectata, astfel incat toate elementele sa aiba timp sa se raceasca si sa nu te puna in pericol. Atunci cand apar defectiuni a caror rezolvare nu apare in ghidul tehnic, inseamna ca acestea intra deja in atributiile personalului specializat de la service, astfel ca nu trebuie sa intervii tu, ci sa apelezi la ingineri.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus