Centrale pe lemne cu functionare mixta

Centralele termice cu functionare mixta prezinta din start un avantaj pe care alte tipuri de centrale nu il au, si anume faptul ca pot functiona pe baza a doua tipuri de combustibil: atat lemne, cat si combustibil lichid sau gaze. Pentru fiecare tip de sursa de energie exista o serie de sfaturi practice care, odata respectate, asigura o buna functionare a aparatului si o viata indelungata a acestuia.

Cand vorbim despre functionarea pe lemne, trebuie sa tii cont de cateva aspecte. De exemplu, lemnele care vor fi puse spre ardere nu trebuie sa fie mai lungi decat focarul. Bucatile de masa lemnoasa trebuie sa aiba o forma potrivita, in asa fel incat sa nu impiedice reglarea combustibilului. In plus, lemnele trebuie asezate longitudinal, in nici un caz inclinate sau transversal. Astfel se asigura o buna combustie.

Incearca sa deschizi usor poarta magaziei cu lemne, in asa fel incat sa nu apara o rabufnire si formarea fumului. In perioadele reci ale anului, evita incarcarea excesiva cu lemne, pentru a nu avea centrala inchisa mult timp cu magazia de lemne incarcata. Atunci cand centrala functioneaza, nu ai voie sa deschizi usa inferioara a centralei. Trebuie sa acorzi atentie si gradului de umiditate al lemnului. Daca acesta prezinta o umiditate mai mare de 25%, se poate forma o cantitate mare de condens in magazie.

Daca apare condensul, atunci implicit va aparea si coroziunea, care va afecta catalizatorul si gratarul din fonta. Iar ruginirea nu intra in obligatiile garantiei, deoarece se raporteaza la o folosire necorespunzatoare a centralei. Centrala de acest tip poate functiona si automat. In cazul in care apare o intrerupere, ciclul pe lemne se reia de la inceput. Pentru o intrebuintare corespunzatoare, nu uita sa consulti manualul tehnic.

In ceea ce priveste functionarea pe baza de combustibil lichid sau gaz, pornirea acesteia opreste functionarea pe baza de lemne, deoarece cele doua nu pot opera in paralel. Pentru siguranta utilizatorului, atunci cand este deschisa usa magaziei, arzatorul se opreste automat si porneste ventilatorul. Insa in momentul in care usa este inchisa la loc, se revine la functionarea pe baza de combustibil lichid sau de gaz.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus