Avantajele gazeificarii

Inainte de toate, trebuie specificat faptul ca gazeificarea nu se refera la functionarea unei centrale pe lemne si pe gaz. Gazeificarea nu are nici o legatura cu gazul metan, ci se refera la gazele eliminate de combustibilul lemnos atunci cand este pus in contact cu jar incins. Pentru ca gazeificarea sa fie cat mai eficienta, se recomanda ca masa lemnoasa sa aiba o umiditate cat mai scazuta, de sub 15%. Acest aspect este important in special pentru centralele de acest tip, in timp ce centralele clasice pot functiona si cu lemne care nu sunt uscate complet.

O centrala termica pe lemne cu gazeificare asigura o serie de avantaje. Cazanul va fi mult mai usor de curatat, iar camera de ardere va fi mai spatioasa. Pot fi folosite lemne mai lungi, in cantitati mai mari decat in cazul unei centrale obisnuite. Arderea este mai eficienta cu ajutorul gazeificarii, combustibilul se consuma mai greu, iar nivelul de noxe este mult mai mic. Insa pentru un randament ridicat, este nevoie ca aprovizionarea cu lemne sa se faca cu cel putin un an inainte, astfel incat acestea sa fie destul de uscate.

Daca se folosesc lemne cu un grad de umiditate mai mare de 15%, este foarte posibil ca randamentul centralei sa fie unul scazut. Nu vei avea parte de apa fierbinte, iar incalzirea locuintei se va face cu greutate. In asemenea conditii, este posibil sa crezi ca este o problema la centrala, ca s-a defectat sau ca nu este eficienta, cand de fapt problema este legata de combustibil.

Conteaza de asemenea si tipul lemnului pe care il folosesti. Cel mai recomandat este carpenul, deoarece are o esenta tare. Pot fi folosite de asemenea si lemnele de fag, stejar si salcam. Lemnul de brad poate fi folosit in special pentru aprinderea focului, deoarece acesta urca temperatura instant. In ceea ce priveste arderea, aceasta nu este de lunga durata, de aceea vei fi nevoit sa introduci bucati de lemn destul de des.

Gazeificarea te ajuta sa faci economie de combustibil, deoarece lemnele nu sunt arse direct, ci mai intai ard gazele eliminate de acestea in urma contactului cu jarul. O centrala pe lemne cu gazeificare trebuie alimentata mult mai rar, spre deosebire de o soba de exemplu. Eficienta sistemului de incalzire este una ridicata, iar randamentul este mai bun decat cel asigurat de o centrala conventionala. Se impune insa curatarea saptamanala a cazanului si functionarea acestuia la temperaturi ridicate, in asa fel incat sa nu se depuna gudron.

Telefon: 021.411.44.44

© www.centrale-termice-pe-lemne.ro 2018 | ANPC


Centrale termice pe lemne preturi - Centrale termice pe lemne cu GAZEIFICARE, Centrale termice pe peleti - Centrale termice pe rumegus